Geräte und Zubehör
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
Zubereitung 30 Min
Gesamt 18 Std. 20 Min
26 kromek
Zutaten
-
220 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
-
510 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
330 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
15 g soli
-
skrobia ziemniaczana do oprószenia koszyka do wyrastania chleba
-
10 kostek lodu do zaparowania piekarnika
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 kromkę
Natrium
224.8 mg
Protein
2.5 g
Kalorien
343 kJ /
81.9 kcal
Fett
0.4 g
Ballaststoff
0.8 g
Gesättigte Fettsäuren
0.1 g
Kohlenhydrate
17.4 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
DOMOWA PIEKARNIA III
10 Rezepte
Polen
Polen