Geräte und Zubehör
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
Zubereitung 15 Min
Gesamt 1 Std. 10 Min
8 portions
Zutaten
Apple Cake
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unsalted butter cold, diced, plus extra for greasing110 g
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plain flour225 g
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caster sugar plus 2 Tbsp110 g
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whole milk100 g
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baking powder¼ tsp
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medium egg1
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eating apples peeled, cored and cut in pieces (2 cm)150 g
Crème Anglaise
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whole milk300 g
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caster sugar to taste50 - 100 g
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egg yolks from medium eggs5
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natural vanilla extract½ tsp
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
49.7 mg
Protein
6.9 g
Kalorien
1592.5 kJ /
380.6 kcal
Fett
16 g
Ballaststoff
1.2 g
Gesättigte Fettsäuren
9.1 g
Kohlenhydrate
53 g