Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Morokkansk lam
- 2 rødløk (ca. 200 g), delt i fire
- 2 hvitløksfedd
- 1 bunt koriander, fersk, kun blader
- 1 ts salt
- ½ ts malt svart pepper
- 2 ts spisskummen, malt
- ½ ts ingefær, malt
- 1 ts paprikakrydder
- 2 klyper safran tråd
- 1 stykke appelsinskall (1 x 4 cm strimmel), ingen hvit hinne
- 50 g olivenolje
- 1 kanelstang
- 700 - 800 g lammeskulder, uten bein, delt i terninger (3 cm)
- 800 g skrelte tomater
- 40 g tomatpuré
- 2 ss honning
- 1 ts kanel, malt
Pilaf
- 2 ss berberis, tørket (se tips) (valgfritt)
- 1150 gram vann, varmt, pluss ekstra til bløtlegging
- 200 g basmatiris
- 100 g quinoa, hvit
- 1 gul løk (ca. 120 g), delt i fire
- 40 g druekjerneolje
- 1 ts spisskummen, malt
- ½ ts kanel, malt
- 1 ts kardemomme, malt
- 1 ts salt, pluss ekstra etter smak
- 2 ts grønnsaksbuljong (se tips)
- 40 g smør, saltet
- 30 g mandler, blansjerte, til pynt
- ½ granateple, kun frø
- 2 kvister flatbladet persille, fersk, kun blader, delt i biter
- 2 kvister mynte, fersk, kun blader, delt i biter
- 1 klype safran, lagt i 1 ss varmt vann
- Nährwerte
- pro 1 porsjon
- Kalorien
- 2937.2 kJ / 699.3 kcal
- Protein
- 40.5 g
- Kohlenhydrate
- 60.2 g
- Fett
- 31.4 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 8.1 g
- Ballaststoff
- 10 g
- Natrium
- 1606.2 mg
In Kollektionen
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