Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
TM6 TM5 TM31

Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce

3.5 (13 Bewertungen)

Zutaten

  • 150 g dried lentils, any type (see tip)
  • 700 g water, plus extra for cooking pasta
  • 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
    oder 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • 140 g carrots, cut in pieces (2-3 cm)
  • 25 - 30 g shallot, halved, to taste
  • 40 g toasted sesame oil, plus extra for sizzling
    oder 40 g olive oil
  • ½ tsp salt, plus extra for cooking pasta
  • 1 tsp sweet paprika
  • ½ tsp fresh oregano leaves, plus 1 pinch for garnishing
  • 320 g dried wholewheat spaghetti
  • 100 g sun-dried tomatoes in oil, drained, cut in pieces (1-2 cm)
  • 1 pinch sesame seeds, for garnishing

Nährwerte
pro 1 portion
Kalorien
2565 kJ / 613 kcal
Protein
24 g
Kohlenhydrate
104 g
Fett
13 g
Gesättigte Fettsäuren
2 g
Ballaststoff
12 g
Natrium
387 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und erhalte Zugriff auf Tausende köstliche Rezepte für deinen Thermomix®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte

/search/de-AT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r752002