Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
-
250
g ryżu do risotto, typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
oder 250 g ryżu do sushi - 380 g wody, plus dodatkowa ilość do namoczenia ryżu
-
200
g udek z kurczaka, bez skóry i kości, pokrojonych na 2 cm kawałki
oder 200 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego na 2 cm kawałki - 50 g marchewki, pokrojonej w 2 mm plastry
- 70 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 50 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka curry, mielonego
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- ½ łyżeczki kolendry, mielonej
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki soli
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - kolendra, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1566.6 kJ / 374.4 kcal
- Protein
- 13.2 g
- Kohlenhydrate
- 58 g
- Fett
- 10.1 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 2.1 g
- Ballaststoff
- 2.6 g
- Natrium
- 407 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
/search/de-AT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r801842