Meny med ärtsoppa med ingefära, citronlax, broccoli och potatis
TM5

Meny med ärtsoppa med ingefära, citronlax, broccoli och potatis

4.0 (2 Bewertungen)

Zutaten

  • 80 g olivolja
  • 50 g sojasås
  • ½ tsk farinsocker
  • 1 citron, helst ekologiskt odlad, skal och saft
  • 4 färska laxfiléer, skinnfria (à 150-180 g)
    oder 4 filéer av vit fisk, skinnfria (à 150-180 g)
  • 5 - 10 g färsk ingefära, skalad och skivad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g schalottenlök, i bitar
  • 100 g purjolök, (endast det vita), i bitar
    oder 100 g lök, i halvor
  • 100 g selleristjälkar, i bitar
  • 350 g gröna ärtor, frysta
    oder 350 g morötter, i bitar (se tips)
  • 450 g vatten
  • 2 tsk salt
  • 250 g potatis, i bitar (1 cm)
  • 400 g broccolibuketter
    oder 400 g blandade grönsaker (t.ex. morötter, squash, potatis, svamp) skivade (0,5 cm)
  • 2 nypor malen svartpeppar
  • 50 - 100 g matlagningsgrädde, efter smak

Nährwerte
pro 1 portion
Kalorien
2984 kJ / 713 kcal
Protein
44 g
Kohlenhydrate
30 g
Fett
44 g
Ballaststoff
10.7 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und erhalte Zugriff auf Tausende köstliche Rezepte für deinen Thermomix®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte

/search/de-AT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r619161