Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 220 g wody, plus dodatkowa ilość do odparowania podczas pieczenia
- 10 - 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli
- 120 g cukru
- 180 g oliwy z oliwek
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 2154 kJ / 515 kcal
- Protein
- 8 g
- Kohlenhydrate
- 68 g
- Fett
- 24 g
- Ballaststoff
- 2 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Bagietki
15 Std.
Chleb wenecki na zakwasie
17 Std. 10 Min
Bułki na parze
2h 10min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2sa 40 dk
Chleb codzienny na drożdżach
3u. 45min
Dyniowy chleb na zakwasie
18h 20 min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1u.
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26 Std.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pieczonymi ziemniakami i orzechami włoskimi
19h 10 min
Fougasse - chleb francuski
2u.
Irlandzki chleb na sodzie
45 min
Chleb pszenny
1h 30 min