Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Ciasto
- 150 g cukru
- skórka z 1 cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 1 szczypta soli
- 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Nadzienie z pigwy
- 700 g marmolady z pigwy, pokrojonej na kawałki
-
70
g słodkiego wina (np. Porto, Marsala)
oder 70 g brandy - masło, do natłuszczenia formy
Tarta
- 1 białko, do posmarowania ciasta
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 3448 kJ / 824 kcal
- Protein
- 7 g
- Kohlenhydrate
- 134 g
- Fett
- 29 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5h
Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
4h 50min
Chłodnik
10min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2h
Tarta z krojonymi owocami (TM6)
5h 30min
Zupa krem z dyni z curry
35min
Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)
1h 30min
Pigwa pod kruszonką
1 Std. 25 Min
Paj (pie) z jeżynami
1h 35min
Kruche ciasto z wiśniami
1h 20min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1h
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min