Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 1000 g mięsa wieprzowego, z łopatki lub karkówki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka soli peklowej
- 1 ½ łyżki majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka żelatyny w proszku
- 100 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania
- Nährwerte
- pro 1 słoik
- Kalorien
- 2781.5 kJ / 664.8 kcal
- Protein
- 42.8 g
- Kohlenhydrate
- 1.5 g
- Fett
- 53.1 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 19.8 g
- Ballaststoff
- 0.4 g
- Natrium
- 1313.2 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Musztarda
36 godz. 10 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2ωρ. 40 λεπτ.
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45min
Baleron z karkówki
50h 30min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Majonez
5min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9h 15min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Flaczki wołowe
2h 35min
Kiszka ziemniaczana
4h 20min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1h
Paprykarz à la szczeciński
45 Min