Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- masło, ilość do natłuszczenia formy
- 260 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 4 jajka
- 1 szczypta soli
- 200 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 120 g oleju słonecznikowego
- 120 g likieru jajecznego, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder, ilość do oprószenia babki
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Kalorien
- 1250.1 kJ / 298.6 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Kohlenhydrate
- 38.5 g
- Fett
- 13.2 g
- Ballaststoff
- 0.6 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1h 40 min
Likier jajeczny
15 dk
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2h 30 min
Makowiec z bezą
2 Std. 40 Min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2h 5 min
Babka makowa
1h 20 min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1h 40 min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2h 10 min
Babka "Trójniak"
1hod. 35min
Babka orzechowa
1 Std.
Babka marmurkowa
2h 10 min