Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Ciasto na tartę
- 75 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa porcja do posypania
- 1 szczypta soli
-
½
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego - 50 g wody
Nadzienie
- 900 - 1000 g jabłek (np. Reneta, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 30 g cukru
- 10 g masła
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Kalorien
- 927.6 kJ / 221.7 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Kohlenhydrate
- 34.7 g
- Fett
- 9 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 5.5 g
- Ballaststoff
- 3.4 g
- Natrium
- 21.4 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Placek lotaryński
45 Min
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 Std.
Tarta z winogronami i galaretką
5sa 40 dk
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4sa 15 dk
Ciasto cytrynowe
2h
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min
Pizza margherita
2h 10min
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 Std. 10 Min
Jabłecznik
55 Min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2h 10min