Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy i miski
- 175 g mleka, w temp. pokojowej
- 80 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 2 jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania baranka)
- 430 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ¼ łyżeczki soli
- Nährwerte
- pro 1 Cały przepis
- Kalorien
- 11514 kJ / 2750 kcal
- Protein
- 67 g
- Kohlenhydrate
- 436 g
- Fett
- 85 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 50 g
- Ballaststoff
- 12 g
- Natrium
- 832 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Domek z piernika
5h 30min
Pierniczki-witrażyki
2h 10min
Baranek wielkanocny
1h 30min
Chlebki do żurku
2 Std. 40 Min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1h 35min
Lukier
2h
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3h 20min
Ciasteczka-jajeczka
3 Std.
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 godz. 45 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1h 50 min.
Tort tęczowy z lizakami
6 Std.
Lizaki bezowe choinki
3 Std. 40 Min