Kompatible Versionen
Boeuf bourguignon en warme Engelse citroenpudding met citroenstroop
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Engelse citroenpudding met stroop
- 60 g boter, en iets meer om in te vetten
- 280 g bruine suiker, en iets meer om te bestrooien
- 160 g citroensap
- 850 g water
- 4 - 6 kleine stukjes citroenschil, naar smaak
- 15 g melk
- 130 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 2 eieren
Boeuf bourguignon en serveren
- 3 teentjes knoflook
- 200 - 250 g uien, gehalveerd
- 15 g olijfolie
- 700 g rundvlees, in blokjes (2-3 cm) (bij voorkeur bovenbil, schouder, nekstuk of wang)
- 150 g ontbijtspek, in reepjes
- 300 g rode wijn, bij voorkeur Bourgognewijn of een volle rode wijn
- 200 g water
- 1 tl zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 bouquet garni (laurier, tijm en peterselie)
- 200 g verse champignons
- 300 g wortelen
- 1 - 2 el maïszetmeel (optional)
- stokbrood, in sneetjes, om op te dienen
- Nährwerte
- pro 1 portie
- Kalorien
- 5931 kJ / 1417 kcal
- Protein
- 49 g
- Kohlenhydrate
- 104 g
- Fett
- 82 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 44 g
- Ballaststoff
- 5.9 g
- Natrium
- 1267 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Vloeibare karamel
25 min
Koffielikeur
40min
Risotto met oesterzwam en champagne
35 min
Scones met frambozenboter
25 min
Courgette en ham lasagne
1 godz. 5 min
Pizza met pompoenroom, gerookte Mozzarella en bacon
3h 50min
Tandoori kip wraps
50 min
Gekruide noten
45min
Karnemelkijs met frambozen en sinaasappelsap
10 dk
Alpengratin
50 min
Vanillesuiker
72 godz.
Eiersalade in een knapperig Paasnestje
1 godz.