Kompatible Versionen
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Sos miodowo-musztardowy
-
75
g musztardy francuskiej
oder musztardy (np. angielskiej) - 75 g miodu
- 1 łyżka białego octu winnego
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Jajka po szkocku
- 400 g wody
- 10 jajek
- 150 g chleba, pokrojonego na kawałki
- 400 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- olej, do smażenia (ok. 1,5 litra)
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1054 kJ / 252 kcal
- Protein
- 23 g
- Kohlenhydrate
- 16 g
- Fett
- 10.7 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Croque Madame
35min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 λεπτ.
Frittata Caprese
30 λεπτ.
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2u. 40min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5h 35min
Sushi nigiri
1ωρ.
Mini ptysie serowe (Gougères)
1ωρ.
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1 Std. 25 Min
Kule serowe
1ωρ.
Pikantny dip serowy
20 λεπτ.
Pieczone oponki à la pizza
1ωρ. 30 λεπτ.
Krewetki i warzywa w tempurze
1ωρ.