Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 2 jabłka, duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
- 200 g mąki pszennej
- 250 g mleka
- 2 jajka
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 4 łyżeczki cukru wanilinowego - ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego (optional)
- olej, do smażenia
- cukier puder, do podania
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1304.1 kJ / 311.7 kcal
- Protein
- 10.6 g
- Kohlenhydrate
- 56.3 g
- Fett
- 5.1 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 2.2 g
- Ballaststoff
- 3.5 g
- Natrium
- 113.1 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Tosty francuskie z czerstwych bułek
25min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM6)
10min
Racuchy na maślance
30 min
Gołąbki z kurczakiem i sosem warzywnym; Zapiekanka z twarogiem i wiśniami
1 godz. 25 min
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
1 godz. 25 min
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
9 godz.
Jagodowe kluski leniwe
50 min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz.
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1 Std. 50 Min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6)
1 godz.