Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 20 g maydanoz yaprağı, taze
- 10 g nane yaprağı
- 200 g domates, dörde bölünmüş, dolmalara kapak yapmak isterseniz ekstra 1-2 domates
- 250 g soğan, dörde bölünmüş
- 75 g zeytinyağı, dolmaların üzerlerine gezdirmek için ekstra 1 yk zeytinyağı
- 20 - 25 g dolmalık fıstık
- 35 g kuş üzümü, kurutulmuş
- 1 tk tarçın
- 1 tk kuru nane
- 1 tk karabiber
- 1 tk şeker
- 2 tk tuz
- 230 g Osmancık pirinci, sıcak suda 1 saat ıslatılıp iyice süzülmüş (bk. Öneriler)
- 8 - 9 adet yeşil dolmalık biber, orta boy, sap kısmı ve çekirdekleri çıkarılmış
- 750 g su
- limon, dörde bölünmüş, servis etmek için
- Nährwerte
- pro 1 adet
- Kalorien
- 3724.5 kJ / 890.2 kcal
- Protein
- 30.3 g
- Kohlenhydrate
- 197.3 g
- Fett
- 20.4 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 5.2 g
- Ballaststoff
- 68.3 g
- Natrium
- 579.2 mg
Alternative Rezepte
Karnıyarık
1 godz.
İzmir Köfte
1h 5min
Kuru Fasulye
10 Std.
Etli Biber Dolması
1h 20min
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40min
Kakaolu, Vişneli Kek
2 godz. 15 min
Sotelenmiş Biberler (100 g)
15 min
Sotelenmiş Kabak
20 min
Sotelenmiş Biberler (400 g)
25 min
Patlıcanlı Börek
1 godz. 10 min
Ekşili Köfte
1h 15min
Karamelize Soğan (400-500 g)
25 min