Geräte und Zubehör
Makaron bezjajeczny
Zubereitung 35 Min
Gesamt 1 Std. 35 Min
570 g
Zutaten
-
250 g semoliny z pszenicy durum
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i wyrobienia makaronu
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
150 g wody zimnej, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
20 g oliwy z oliwek
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 100 g
Natrium
28.4 mg
Protein
8.7 g
Kalorien
1152.6 kJ /
275.5 kcal
Fett
4.8 g
Ballaststoff
6.4 g
Gesättigte Fettsäuren
0.8 g
Kohlenhydrate
51.3 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
POTRAWY WEGAŃSKIE
12 Rezepte
Polen
Polen
Das könnte dir auch gefallen
Smażone pierożki wonton
1 Std. 25 Min
Kotlety sojowe
40 Min
Czarny makaron
1 Std.
Makaron jajeczny
1 Std.
Faworki - róże
1 Std. 10 Min
Majonez bez jajek
10 Min
Pierogi z grzybami i karpiem
2 Std. 35 Min
Wegetariańskie chop suey
1 Std. 5 Min
Spaghetti z małżami, grzybami i karczochami
50 Min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 Std. 40 Min
Pierogi ruskie
1 Std. 30 Min
Kopytka
40 Min