Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 100 g smalcu, wieprzowego, pokrojonego na kawałki
- 300 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 280 - 300 g nóg z kaczki (2 szt.), ze skórą, bez kości, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 600 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 liść laurowy, suszony
-
1
łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
oder ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- 2 łyżki brandy (optional)
- Nährwerte
- pro 1 Cały przepis
- Kalorien
- 15227.7 kJ / 3639.5 kcal
- Protein
- 61.7 g
- Kohlenhydrate
- 2.9 g
- Fett
- 373.2 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 135.5 g
- Ballaststoff
- 1.3 g
- Natrium
- 2629.4 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Pasztet
3 Std.
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Baleron z karkówki
50 Std. 30 Min
Pasztet na Wielkanoc
2 Std. 10 Min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 Std. 45 Min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2h 40min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1h 40min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 Std. 15 Min
Pasztet z kaczki z oliwkami
2h 40min
Pâté z kurzych wątróbek
3 Std. 30 Min
Rolada mięsna
1h 10min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 godz. 35 min