Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Wontons
- 1 garlic clove
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 spring onion, white part only
- ½ - 1 long red chilli, deseeded if preferred (optional)
- 1 sprig fresh coriander
- 120 g pork mince, broken in pieces
- 120 g prawns, raw, peeled, deveined
- 1 egg yolk, from medium egg
- 1 Tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 Tbsp rice wine vinegar
- peanut oil, for greasing
- 20 - 30 wonton wrappers, any shape
- 1 egg white, from medium egg, lightly whisked
Broth
- 2 garlic cloves
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 spring onions, white part only
- 1 Tbsp peanut oil
- 1100 g water
- 1 Tbsp chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp fish sauce
- 1 tsp sesame oil
- 140 g pak choi, thinly sliced
- 20 g dried shiitake mushrooms, soaked in boiling water for 30 minutes, then drained
- 35 g tinned bamboo shoots, drained
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 1736 kJ / 413 kcal
- Protein
- 23 g
- Kohlenhydrate
- 39 g
- Fett
- 17 g
- Ballaststoff
- 5.4 g
Alternative Rezepte
Neapolitan Sauce
1h
Prawn Dumplings
1u. 15min
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35min
Wonton soup
1h
Thai Prawn Patties
1h 20min
Vietnamese Meatballs with Chilli Sauce
25min
Indochine Chicken Salad
1h 20min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35min
Korean Ginseng Chicken
1h 10min
Prawn and Miso Noodle Soup
20min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Wonton wrappers
55min