Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 5 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 350 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 45 g mąki pszennej
- 280 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
oder 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone - 4 gałązki bazylii, świeżej
- 4 gałązki tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- ½ łyżeczki soli
- 450 g czerwonego wina, Bordeaux
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1091.6 kJ / 260.9 kcal
- Protein
- 2.8 g
- Kohlenhydrate
- 19.3 g
- Fett
- 13.8 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 8.6 g
- Ballaststoff
- 2.6 g
- Natrium
- 374.2 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Sos miodowo-musztardowy
10 menit
Burger wołowy
20 min
Sos cebulowy (sos soubise)
30min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 menit
Sos romesco
1h 25 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 menit
Sos myśliwski (sos chasseur)
50min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1h 30min
Sos salvitxada
1h 25 min
Warzywa w sosie holenderskim
1h 10min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1h 10min
Klopsy królewieckie
2h 10 min