Kompatible Versionen
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Lobster
- 1000 g water
- 1 fresh lobster tail, uncooked (see Tips)
- ice cubes
- cold water
Marinade
- 50 g eschalots, cut into halves
- 10 g fresh tarragon, leaves only
- 10 g fresh chives, cut into pieces
- 30 g rice wine vinegar
- 70 g extra virgin olive oil
- 2 tsp walnut oil
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Bread salad
- 20 g extra virgin olive oil
- 20 g red capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g green capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g yellow capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g pickled capers, rinsed
- 2 anchovy fillets
- 1 egg yolk
- 1 slice sourdough bread, crusts removed, cut into small pieces (1 cm - see Tips)
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Avocado soup
- 1 - 2 ripe avocados (approx. 250 g)
- 500 g milk, cold
- sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches cayenne pepper, to taste
Serving
- eschalot, finely diced, to garnish
- salmon caviar, to serve (optional)
- extra virgin olive oil, to drizzle
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 2275.2 kJ / 541.7 kcal
- Protein
- 19.6 g
- Kohlenhydrate
- 13.9 g
- Fett
- 44.8 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 9.2 g
- Ballaststoff
- 6.3 g
- Natrium
- 1304.7 mg
Alternative Rezepte
Creamy scallop soup with chorizo
30 Min
Christmas tiramisu
24 Std. 20 Min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30 Min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 dk
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
35 dk
Prawn salad with horseradish cream
1sa
Gwinganna Barramundi escabeche
45 Min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 dk
Lemon caper butter
10 Min
Scallops with pea purée
25 Min
Spiced lamb roast (MEATER+®)
29h 50min
Grilled scallops with chilli jam
25 Min