Kompatible Versionen
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Lobster
- 1000 g water
- 1 fresh lobster tail, uncooked (see Tips)
- ice cubes
- cold water
Marinade
- 50 g eschalots, cut into halves
- 10 g fresh tarragon, leaves only
- 10 g fresh chives, cut into pieces
- 30 g rice wine vinegar
- 70 g extra virgin olive oil
- 2 tsp walnut oil
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Bread salad
- 20 g extra virgin olive oil
- 20 g red capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g green capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g yellow capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g pickled capers, rinsed
- 2 anchovy fillets
- 1 egg yolk
- 1 slice sourdough bread, crusts removed, cut into small pieces (1 cm - see Tips)
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Avocado soup
- 1 - 2 ripe avocados (approx. 250 g)
- 500 g milk, cold
- sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches cayenne pepper, to taste
Serving
- eschalot, finely diced, to garnish
- salmon caviar, to serve (optional)
- extra virgin olive oil, to drizzle
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 2275.2 kJ / 541.7 kcal
- Protein
- 19.6 g
- Kohlenhydrate
- 13.9 g
- Fett
- 44.8 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 9.2 g
- Ballaststoff
- 6.3 g
- Natrium
- 1304.7 mg
Alternative Rezepte
Scallops with pea purée
25 Min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40p
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 Min
Steamed asparagus with caper crumbs
30min
Oysters with lime granita
5 Min
Green mussels in wine and garlic sauce
45p
Oysters with Lime Granita
15 Min
Lemon caper butter
10 Min
Oysters Mignonette
5 Min
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25 Min
Salmorejo
2h 10min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30min