Kompatible Versionen
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Lobster
- 1000 g water
- 1 fresh lobster tail, uncooked (see Tips)
- ice cubes
- cold water
Marinade
- 50 g eschalots, cut into halves
- 10 g fresh tarragon, leaves only
- 10 g fresh chives, cut into pieces
- 30 g rice wine vinegar
- 70 g extra virgin olive oil
- 2 tsp walnut oil
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Bread salad
- 20 g extra virgin olive oil
- 20 g red capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g green capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g yellow capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g pickled capers, rinsed
- 2 anchovy fillets
- 1 egg yolk
- 1 slice sourdough bread, crusts removed, cut into small pieces (1 cm - see Tips)
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Avocado soup
- 1 - 2 ripe avocados (approx. 250 g)
- 500 g milk, cold
- sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches cayenne pepper, to taste
Serving
- eschalot, finely diced, to garnish
- salmon caviar, to serve (optional)
- extra virgin olive oil, to drizzle
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 2275.2 kJ / 541.7 kcal
- Protein
- 19.6 g
- Kohlenhydrate
- 13.9 g
- Fett
- 44.8 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 9.2 g
- Ballaststoff
- 6.3 g
- Natrium
- 1304.7 mg
Alternative Rezepte
Grilled scallops with chilli jam
25min
Scallops with pea purée
25min
Mussels in Turmeric and Ginger Broth
20 Min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 Min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30 Min
Fish stock
35 Min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 Std. 45 Min
Steamed prawns or scallops
20 Min
Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)
40 Min