Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 150 g mleka
- 50 g cukru
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 3 jajka (plus 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania ciasta)
- 500 g mąki pszennej, typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
10
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 20 g cukru waniliowego - 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta soli
- 500 g masy makowej, z białego maku, wykonanej w TM (patrz wskazówka)
- cukier puder, do oprószenia
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Kalorien
- 113.3 kJ / 397 kcal
- Protein
- 11 g
- Kohlenhydrate
- 53 g
- Fett
- 17 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 7 g
- Ballaststoff
- 4.6 g
- Natrium
- 103 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Masa makowa
30min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1h 35min
Choinki z piernika
2 Std. 30 Min
Ciastka francuskie z makiem
1h
Ślimaczki makowe
2 Std. 30 Min
Czekoladowe pralinki z nadzieniem malinowym
1h 30min
Baranek wielkanocny
1h 30min
Focaccia łąka
2 Std. 45 Min
Wielkanocny baranek z makiem
2h 15min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 Std. 45 Min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 Std. 10 Min
Bombki z piernika
3h 25min