Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 330 g mleka, plus dodatkowo 1 łyżeczka do posmarowania chleba
- 560 g mąki pszennej chlebowej, typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 30 g mleka w proszku
-
20
g świeżych drożdży, pokruszonych
oder 2 łyżeczki suchych drożdży - 2 jajka, w temp. pokojowej
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 50 g cukru
- 1 żółtko
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1261.7 kJ / 300.4 kcal
- Protein
- 8.8 g
- Kohlenhydrate
- 39.4 g
- Fett
- 11.8 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 6.9 g
- Ballaststoff
- 1.3 g
- Natrium
- 298.1 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Bułeczki śniadaniowe
1h 45min
Bajgle z makiem
1h 25 min
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Rogale śniadaniowe
2h 10min
Bułki z mlekiem skondensowanym
1h 15 min.
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1h 30 min
Chleb pszenny tostowy
3h
Chleb tygrysi
4h
Małpi chlebek
3h
Plecione bułki z makiem
14h 30min
Szwajcarski chleb rustykalny
25h 20min