Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 70 g rodzynek
- 30 g rumu
- 180 g wody
- 50 g mleka, plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania
-
15
g drożdży świeżych, pokruszonych
oder 1 łyżeczka suchych drożdży (patrz wskazówka) - 40 g cukru
- 450 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50
g semoliny z pszenicy durum, drobnej
oder 50 g mąki krupczatki - 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- olej, do natłuszczenia
- 1 żółtko
- migdały, w płatkach, do posypania
- Nährwerte
- pro 1 sztukę
- Kalorien
- 1062.8 kJ / 254 kcal
- Protein
- 8.5 g
- Kohlenhydrate
- 46.8 g
- Fett
- 3 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 1 g
- Ballaststoff
- 2.4 g
- Natrium
- 253.3 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Podłużne bułki pszenne
3h 30min
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1h 45min
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2h
Słonecznikowe bagietki
1h 10min
Świderki z makiem
2h 10min
Warkocze orzechowe
2h
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2h
Meksykańskie zaplatane bułki
2h
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2h 15min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2h 30 min
Chrupiące paluchy z ziarnami
4h 45min