Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade

Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade

5.0 3 Bewertungen
Vorbereitung 15 Min
Gesamt 30 Min
2 porties

Zutaten

Groene salade
  • komkommer gesneden (2-3 mm)
    120 - 150 g
  • rucola
    40 g
  • verse bladspinazie
    40 g
  • verse dille blaadjes
    2 - 3 takjes
  • verse munt blaadjes
    2 - 3 takjes
    2 - 3 takjes verse basilicum, blaadjes
  • rode ui gehalveerd
    60 g
  • extra vergine olijfolie
    50 g
  • gemalen koriander
    ¼ - ½ tl
  • witte azijn
    1 el
  • vers geperst citroensap
    10 g
  • zout
    ¼ tl
  • zwarte peper, gemalen
    ¼ tl
  • suiker
    2 - 3 snuifjes
Gepocheerde eieren en assemblage
  • verse dille blaadjes
    2 - 3 takjes
  • knoflookteentje
    ½ - 1
  • Griekse yoghurt
    250 - 300 g
  • zout
    2 - 3 snuifjes
  • water
    1700 g
  • witte azijn
    50 g
  • eieren
    4
  • olie
  • boter
    4 el
  • paprika, gerookt, gemalen
    1 tl
  • gedroogde chilivlokken
    1 tl
  • sumak
    ½ tl
  • zout
    2 snuifjes
  • microgreens (optional)
    2 - 4 el
  • wit brood, vierkant, snedes, voor het roosteren geroosterd, om te serveren
  • verse dille alleen blaadjes, voor de garnering

Nährwerte pro 1 portie

Kalorien 662 kcal / 2769.8 kJ
Protein 25.8 g
Fett 51 g
Kohlenhydrate 26.5 g
Ballaststoff 3.5 g
Gesättigte Fettsäuren 17.6 g
Natrium 903.3 mg

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische die Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen