Karpatka

Karpatka

4.2 4.3K Bewertungen
Vorbereitung 20 Min
Gesamt 5 Std.
16 kawałków

Zutaten

Budyń do kremu
  • mleka w temp. pokojowej
    750 g
  • budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
    80 g
  • mąki pszennej
    15 g
  • żółtka
    4
Ciasto
  • wody
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    125 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    130 g
  • jajek
    5
Krem
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    250 g
  • cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
    160 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    4 łyżeczki cukru wanilinowego

Nährwerte pro 1 kawałek

Kalorien 308.5 kcal / 1290.9 kJ
Protein 5.3 g
Fett 23.1 g
Kohlenhydrate 20.9 g
Ballaststoff 0.2 g
Gesättigte Fettsäuren 13.9 g
Natrium 59.3 mg

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische die Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen