![Mussel fritters with chilli mayonnaise Mussel fritters with chilli mayonnaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5B116A96-CC9F-435F-B877-A4DDD9A0B848/Derivates/2DA3CAAE-8DB9-4C64-AF7E-60869C0B364D.jpg)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Chilli mayonnaise
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 80 g mayonnaise (see Tips)
- 2 tsp lime juice
Mussel fritters
- 30 g sweet potato, unpeeled and cut into julienne (approx. 5 cm long)
- 20 g fresh ginger (5 cm piece), cut into julienne
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded and cut into julienne
- 500 g water
- 1000 g mussels (New Zealand green lipped), cleaned and debearded
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, plus an extra 24 fresh coriander leaves
- 100 g full cream milk
- 50 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- 1 egg
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 5 - 6 tbsp vegetable oil, plus extra for frying fritters
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 3294.8 kJ / 784.5 kcal
- Protein
- 43.1 g
- Kohlenhydrate
- 27 g
- Fett
- 56.4 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 7.7 g
- Ballaststoff
- 0 g
- Natrium
- 1913.4 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Hearty seafood chowder
45 Min
Afghan biscuits
25 Min
Creamed pāua soup
1hod.
Fish balls with yoghurt sauce
1 Std. 50 Min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2hod. 30min
Curried Sausages and Lentils
1hod.
Fish stock
35 min
Banana sesame cake
4 Std. 20 Min
Apple and cucumber relish
10 Min
Spiced lamb roast (MEATER+®)
29 Std. 50 Min
Fry bread
35 min
Mushroom sauce
20 Min