
Geräte und Zubehör
Fairy doll cake
Vorbereitung 1 Std. 30 Min
Gesamt 2 Std. 20 Min
12 portions
Zutaten
Vanilla cake
-
unsalted butter cut into pieces and softened, plus extra for greasing200 g
-
plain flour680 g
-
white sugar540 g
-
baking powder2 tbsp
-
salt2 pinch
-
full cream milk500 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
eggs4
Buttercream icing
-
icing sugar (see Tips)250 g
-
unsalted butter cut into pieces and softened120 g
-
boiling water2 tsp
-
natural vanilla extract½ tsp
Fondant
-
water40 g
-
gelatine powder3 tsp
-
glucose syrup100 g
-
glycerine (see Tips)15 g
-
icing sugar plus extra sifted for dusting and kneading (see Tips)620 g
-
natural food colouring of choice (see Tips)
Nährwerte pro 1 portion
Kalorien
971.5 kcal /
408041.8 kJ
Protein
10.7 g
Fett
27.4 g
Kohlenhydrate
172.1 g
Ballaststoff
2.2 g
Gesättigte Fettsäuren
16.8 g
Natrium
295.5 mg
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in

Hip Hip... Hooray!
85 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland