Kompatible Versionen
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Sui mai wrappers
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 egg
Filling
- 3 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 6 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 300 g pork mince
- 200 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 6 sprigs fresh coriander, stalks and roots only, roughly chopped
- 1 tsp salt
- 1 tsp white sugar
- 1 tsp cornflour
- 2 tsp ground white pepper
- 1 ½ tsp sesame oil
- 500 g water
- fish roe, for garnishing (optional)
- Nährwerte
- pro 1 piece
- Kalorien
- 342.5 kJ / 81.5 kcal
- Protein
- 6.9 g
- Kohlenhydrate
- 7.4 g
- Fett
- 2.5 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 0.8 g
- Ballaststoff
- 0.9 g
- Natrium
- 187.6 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Thai-style fish cakes
30 Min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 godz. 50 min
Steamed pork buns (baozi)
2 godz. 30 min
Prawns with coriander coconut rice
35min
Basil pesto
10 min
Boiled eggs
20 Min
Pork and prawn dumplings
55min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35 min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min
Hong Kong-style roast pork belly
10h
Steamed prawns or scallops
20 Min