Geräte und Zubehör
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
Zubereitung 40 Min
Gesamt 1 Std.
20 pieces
Zutaten
Sui mai wrappers
-
water50 g
-
plain flour180 g
-
egg1
Filling
-
piece fresh ginger peeled and cut into pieces3 cm
-
dried shiitake mushrooms cut into slices6 pieces
-
pork mince300 g
-
shrimp (small), peeled (see Tips)200 g
-
fresh coriander stalks and roots only, roughly chopped6 sprigs
-
salt1 tsp
-
white sugar1 tsp
-
cornflour1 tsp
-
ground white pepper2 tsp
-
sesame oil1 ½ tsp
-
water500 g
-
fish roe for garnishing (optional)
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 piece
Natrium
187.6 mg
Protein
6.9 g
Kalorien
342.5 kJ /
81.5 kcal
Fett
2.5 g
Ballaststoff
0.9 g
Gesättigte Fettsäuren
0.8 g
Kohlenhydrate
7.4 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Yum Cha
9 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 Min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Creamy scallop soup with chorizo
30 Min
Asian chicken noodle soup
1 Std. 35 Min
Thai-style fish cakes
30 Min
Ginger beer and sesame dipping sauce (for dumplings)
10 Min
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26 Std. 50 Min
Prawn wontons
2 Std.
Asian dipping sauce
25 Min
Cha gio (spring rolls)
55 Min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min