Geräte und Zubehör
Persian Love Cake
Zubereitung 10 Min
Gesamt 1 Std. 15 Min
12 slices
Zutaten
Sponge
-
pistachio nuts, unsalted, shelled60 g
-
ground cardamom½ tsp
-
blanched almonds250 g
-
lemon thin peelings of skin1
-
light brown sugar150 g
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing200 g
-
medium eggs4
-
plain flour100 g
-
baking powder1 tsp
-
rose water2 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Syrup
-
light brown sugar30 g
-
lemon juice40 g
Icing and Decoration
-
mascarpone200 g
-
icing sugar40 g
-
rose water½ tsp
-
edible rose petals (optional)
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 slice
Natrium
138.7 mg
Protein
10 g
Kalorien
1916.7 kJ /
458.1 kcal
Fett
34.4 g
Ballaststoff
3 g
Gesättigte Fettsäuren
13.5 g
Kohlenhydrate
31.3 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5 Std.
Strawberry Bavarois
6 Std.
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 Min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 Std. 30 Min
Cardamom And Lime Syrup Cake
1 Std. 35 Min
Upside-down Gingerbread with Pears
1 Std.
Honey and Blood Orange Cake
2 Std.
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Persian Carrot and Coconut Cake
2 Std. 20 Min
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1 Std. 50 Min
Almond Cake with White Chocolate Topping
2 Std. 50 Min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min