Geräte und Zubehör
Greek Easter Bread (Tsoureki)
Zubereitung 15 Min
Gesamt 2 Std. 20 Min
12 portions
Zutaten
-
mahlepi seeds (see tip)1 tsp
-
mastic gum (optional) (see tip)3 pieces
-
sugar105 g
-
milk100 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast (see tip)2 tsp
-
medium eggs 1 beaten for glazing4
-
plain flour plus extra for dusting450 g
-
unsalted butter soft70 g
-
fine sea salt1 pinch
-
flaked almonds (optional) for decorating
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Protein
7 g
Kalorien
1023 kJ /
243 kcal
Fett
7 g
Ballaststoff
2 g
Kohlenhydrate
38 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Greek Feast
10 Rezepte
Vereinigtes Königreich und Irland
Vereinigtes Königreich und Irland
Das könnte dir auch gefallen
Gingerbread Chocolate Cake
4h 30min
Italian Easter Bread
3h 50min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1h 10min
Chickpea Soup (Revithia)
1h 40min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1h 10min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Nougat Biscuits
2h 30min
Easter Cheese Parcels (Flaounes)
1h 5min
Strawberry and White Chocolate Mousse Dessert
4h 30min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20min
Spiced Labne with Squash and Rocket Salad
13h 30min
Pistachio Cupcakes
40min