Geräte und Zubehör
Ryż do sushi
Zubereitung 10 Min
Gesamt 1 Std.
1200 g
Zutaten
-
500 g ryżu do sushi
-
1300 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
2 łyżeczki cukru
-
4 łyżki octu ryżowego
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 100 g
Natrium
198.9 mg
Protein
2.8 g
Kalorien
639.4 kJ /
152.8 kcal
Fett
0.3 g
Ballaststoff
0 g
Gesättigte Fettsäuren
0.1 g
Kohlenhydrate
33.5 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
SUSHI
10 Rezepte
Polen
Polen
Das könnte dir auch gefallen
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 Std. 25 Min
Sushi temaki
1 Std. 30 Min
Sałatka sushi
1 Std. 15 Min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 Std. 45 Min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 Std.
Sushi z pieczarkami portobello
1 Std. 30 Min
Japońska zupa ramen
1 Std. 50 Min
Sushi z wędzonym łososiem
1 Std. 20 Min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 Std.
Sushi z krewetkami w tempurze
2 Std. 40 Min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 Std. 20 Min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 Std. 10 Min