Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
- sok z ½ cytryny, do skropienia śledzi
- 600 g wody
- 600 - 650 g czerwonych buraków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 6 jajek
- 150 g majonezu
- 150 g jogurtu naturalnego
- pieprz czarny, świeżo mielony (optional)
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1956.7 kJ / 467.3 kcal
- Protein
- 24.3 g
- Kohlenhydrate
- 12.8 g
- Fett
- 36.7 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 5.5 g
- Ballaststoff
- 2.3 g
- Natrium
- 3685 mg
Alternative Rezepte
Śledzie po kaszubsku
13h 45 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2h 45min
Śledzie w sosie musztardowym
10 Std. 15 Min
Śledzie po wiejsku
25h 10 min
Jajka faszerowane łososiem
45 Min
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10 min
Jajka faszerowane buraczkami
30min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40min
Łosoś w galarecie
3h 50min
Śledzie w sosie makowym
1h 30min
Sałatka śledziowa rosolli
1h 15min