Kompatible Versionen
Shredded chicken and sweet potato salad with cranberry dressing
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Chicken salad
- 500 g water
- 160 g sweet potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g leek, white part only, cut into thin slices (2 cm)
- 2 pinches dried oregano, to season
- 2 pinches ground cayenne pepper, to season
- 2 pinches ground coriander, to season
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into thirds
- extra virgin olive oil, to drizzle
- 70 g mixed baby salad leaves (e.g. watercress, spinach, silverbeet)
- 3 radishes, cut into thin slices (optional)
- 50 g feta cheese, crumbled, for garnishing
Cranberry dressing
- 50 g dried cranberries
- 1 - 2 tbsp red wine vinegar, to taste
- 70 g extra virgin olive oil
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ garlic clove
- 2 - 3 tbsp water
- 1 tsp sugar
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 3063.4 kJ / 732.2 kcal
- Protein
- 39.7 g
- Kohlenhydrate
- 43.6 g
- Fett
- 44.6 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 10.1 g
- Ballaststoff
- 5.3 g
- Natrium
- 401.4 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Silky sweet potato mash
25 min
Thai beef salad
1 Std. 20 Min
Poached chicken with liquid stock
25 min
Brown rice salad
40 min
Prep-ahead layered chicken, eggs and salmon
25 min
Chopped vegetable salad
10 min
Boiled eggs
20 min
Chicken Waldorf salad
40 min
Chicken and warm potato salad
55 min
Sticky chicken
24h 35min
Stewed apples
25 min
Poached eggs
25 min