Kompatible Versionen
Shredded chicken and sweet potato salad with cranberry dressing
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Chicken salad
- 500 g water
- 160 g sweet potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g leek, white part only, cut into thin slices (2 cm)
- 2 pinches dried oregano, to season
- 2 pinches ground cayenne pepper, to season
- 2 pinches ground coriander, to season
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into thirds
- extra virgin olive oil, to drizzle
- 70 g mixed baby salad leaves (e.g. watercress, spinach, silverbeet)
- 3 radishes, cut into thin slices (optional)
- 50 g feta cheese, crumbled, for garnishing
Cranberry dressing
- 50 g dried cranberries
- 1 - 2 tbsp red wine vinegar, to taste
- 70 g extra virgin olive oil
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ garlic clove
- 2 - 3 tbsp water
- 1 tsp sugar
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 3063.4 kJ / 732.2 kcal
- Protein
- 39.7 g
- Kohlenhydrate
- 43.6 g
- Fett
- 44.6 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 10.1 g
- Ballaststoff
- 5.3 g
- Natrium
- 401.4 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Silky sweet potato mash
25 Min
Stir-fry beef bowl
35 Min
Bacon and spring onion potato salad
1 Std. 5 Min
Turkey rissoles and kale slaw
30 Min
Turkey taco salad bowl
15min
Aussie potato salad
1 godz. 30 min
Boiled eggs
20min
Chicken and warm potato salad
55min
Brown rice salad
40min
Poached eggs
25 Min
Warm Caesar salad with polenta croutons
1h 55min
Guacamole with mango
10min