Shredded chicken and sweet potato salad with cranberry dressing

Shredded chicken and sweet potato salad with cranberry dressing

4.6 36 Bewertungen
Vorbereitung 25 Min
Gesamt 1 Std.
2 portions

Zutaten

Chicken salad
  • water
    500 g
  • sweet potato peeled and cut into pieces (2-3 cm)
    160 g
  • leek white part only, cut into thin slices (2 cm)
    30 g
  • dried oregano to season
    2 pinches
  • ground cayenne pepper to season
    2 pinches
  • ground coriander to season
    2 pinches
  • skinless chicken breast fillets cut into thirds
    300 g
  • extra virgin olive oil to drizzle
  • mixed baby salad leaves (e.g. watercress, spinach, silverbeet)
    70 g
  • radishes cut into thin slices (optional)
    3
  • feta cheese crumbled, for garnishing
    50 g
Cranberry dressing
  • dried cranberries
    50 g
  • red wine vinegar to taste
    1 - 2 tbsp
  • extra virgin olive oil
    70 g
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • garlic clove
    ½
  • water
    2 - 3 tbsp
  • sugar
    1 tsp
  • sea salt to taste
  • ground black pepper to taste

Nährwerte pro 1 portion

Kalorien 732.2 kcal / 3063.4 kJ
Protein 39.7 g
Fett 44.6 g
Kohlenhydrate 43.6 g
Ballaststoff 5.3 g
Gesättigte Fettsäuren 10.1 g
Natrium 401.4 mg

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische die Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen