Geräte und Zubehör
Dim sum 'Shao mai'
Zubereitung 1 Std. 25 Min
Gesamt 2 Std.
40 pieces
Zutaten
-
carrot10 g
Shao mai dough
-
water50 g
-
flour180 g
-
egg1
Filling
-
pork belly meat with its fat, boneless, skinless cut in pieces (3 cm)300 g
-
fresh mushrooms (e.g. shiitake, button, chanterelle)15 - 20 g
-
fresh ginger (optional) thinly sliced5 - 10 g
-
raw prawns, peeled fresh or frozen270 g
-
sugar1 tbsp
-
light sesame oil (30 g, see tip)2 tbsp
-
salt1 tsp
-
ground white pepper½ tsp
-
cornflour (starch)1 tsp
-
oil for greasing
-
flour for dusting
-
water500 g
Schwierigkeitsgrad
aufwändig
Nährwerte pro 1 piece
Protein
3 g
Kalorien
240 kJ /
57 kcal
Fett
3 g
Ballaststoff
0.2 g
Kohlenhydrate
4 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Fabulous Flavour on Every Level
72 Rezepte
Schweiz
Schweiz
Das könnte dir auch gefallen
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Steamed Bak Choy, Chicken And Tomato Egg Drop Soup
30 Min
Spiralized Vegetable Tarte Flambée with Halloumi
Keine Bewertungen
Pizza Diavola
1 Std. 30 Min
Pearl rice meatballs
Keine Bewertungen
Steamed Siew Mai
5 Std.
Black Rice Pudding
45 Min
Taiwanese traditional Pork floss
1 Std. 40 Min
Kuih Sago (Steamed Sago Cake)
1 Std. 20 Min
Salmorejo (Spanish Cold Tomato Soup)
10 Min
Dim Sum 'Shao Mai'
2 Std.