![Vegan bao sliders Vegan bao sliders](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/72d54629be8322e8cbcb411918eb4f38/Derivates/b28e13b68e75c9867f03034cbd38c9c1cc634e04.jpg)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Bao buns
- 125 g water
- 1 tbsp plant-based milk of chioce
- 250 g plain flour
- 2 tsp dried instant yeast
- ¼ tsp baking powder
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch caster sugar
- ¼ tsp sea salt
- vegetable oil, to grease
Hoisin banana
- 1 garlic clove
- 250 g onion, cut into halves, then cut into slices
- 30 g vegetable oil, plus extra to grease
- ½ tsp Chinese five spice powder
- ¼ - ½ tsp dried chilli flakes
- 4 bananas, peel only (see Tips)
- 60 g hoisin sauce
- 2 tbsp fresh coriander leaves, torn
- ¼ tsp sea salt
- plain flour, to dust
- 500 g boiling water
Assembly
- 2 Lebanese cucumbers, sliced into matchsticks
- 2 fresh mango (approx. 350 g) , sliced into matchsticks
- 2 tbsp rice wine vinegar
- 1 tbsp maple syrup
- 1 tsp sesame oil
- 1 fresh red chilli, deseeded and thinly sliced
- 1 lime, zested and juiced
- 1 ½ tbsp roasted unsalted peanuts, coarsely chopped, to sprinkle
- fresh coriander leaves, to garnish
- spring onions/green onions, sliced, to serve
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 1765.1 kJ / 421.9 kcal
- Protein
- 8.7 g
- Kohlenhydrate
- 83.3 g
- Fett
- 8.4 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 1.3 g
- Ballaststoff
- 7.3 g
- Natrium
- 340.7 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Boiled Eggs
20 Min
Spicy Margarita Fizz
10min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2h 10 min
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter)
30 Min
Steamed broccoli and zucchini (6 months+)
15 Min
Onion Tarte Flambée (TM6)
1 Std.
Spicy pineapple vinaigrette
Keine Bewertungen
Vegetable trimming stock
2 Std.
Classic gin and cucumber icy poles
24 Std. 15 Min
Kangaroo Bolognaise (Mark Olive)
2 Std. 30 Min
Mashed potatoes for two (peeler)
30 Min
Summer tomato and gin pasta sauce
35 min