Kompatible Versionen
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Lamb burgers
- 70 g fine burghul (see Tips)
- water, for soaking
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 eschalots (approx. 80 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Harissa yoghurt dressing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 20 g lemon juice
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- ½ tsp salt
Cooking and assembly
- oil, for brushing
- 6 round bread rolls, cut into halves lengthways and toasted
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 1855.9 kJ / 441.9 kcal
- Protein
- 27.5 g
- Kohlenhydrate
- 43.5 g
- Fett
- 16.4 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 4.2 g
- Ballaststoff
- 4.5 g
- Natrium
- 1041.1 mg
Alternative Rezepte
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40min
Crunchy salad with green Goddess dressing (Diabetes, Thermomix cutter)
20min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min
Lamb saag (Noni Jenkins)
1h 15min
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
1h 10min
Sunday lamb roast
1h 55min
Miso chicken noodle soup (Diabetes)
30 Min
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
40min
Fish "tacos" with coleslaw (Noni Jenkins)
25 Min
Pizza with Cashew Mozzarella (Matthew Kenney)
12h 50 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Shredded Lamb ragù
1 Std. 25 Min