Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 300 g jasmine rice
- 360 g boiling water, plus extra to soak
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 40 g fresh turmeric, peeled
- 50 g fresh galangal, peeled
- 50 g vegetable oil
- 10 g Korean chilli paste (gochujang)
- ¾ tsp ground turmeric
- 10 makrut lime leaves
- 300 g coconut water
- 500 g coconut cream
- 20 g palm sugar
- ½ tsp sea salt
- 1 tsp fish sauce
- 1 - 2 pinches xanthan gum (see Tips)
- 600 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (4 cm)
- 100 g nadine potato, cut into cubes (1 cm)
- 100 g carrot, cut into rounds (0.5 cm)
- 1 red capsicum (approx. 200 g), cut into strips
- 100 g fresh green beans, cut into pieces (2 cm)
- 2 baby bok choy, trimmed, cut into sixths, lengthways
- 1 tbsp freshly squeezed lime juice
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 4113.3 kJ / 983.1 kcal
- Protein
- 41.6 g
- Kohlenhydrate
- 102 g
- Fett
- 45.6 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 27.6 g
- Ballaststoff
- 8.3 g
- Natrium
- 750.8 mg
Alternative Rezepte
Thai red chicken curry and rice
40 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1 godz. 15 min
Mini mojito cheesecakes (Nico Moretti)
24h 25min
Mini gluten free vanilla bundts with lemon glaze
35 min
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45 min
Passion fruit mojito mocktail
15min
Creamy beef curry
1 godz. 15 min
Rich tomato relish
2 Std. 15 Min
Plum and caramelised chocolate semifreddo
25 Std.
Sous vide scrambled eggs
35 min