Kompatible Versionen
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Stewed rhubarb and raspberries
- 300 g rhubarb, cut into pieces (4 cm)
- 100 g frozen raspberries
- 140 g caster sugar
- 1 orange, juice only
- 20 g lemon juice
- 1 vanilla bean, cut into halves lengthways and seeds removed
Bread and butter pudding
- butter, for greasing
- 12 slices fruit bread, day-old (approx. 750 g - see Tips)
- 1 orange, zest only, no white pith
- icing sugar, for dusting
- 50 g rhubarb, thinly sliced (½ cm)
- 4 eggs
- 160 g full cream milk
- 220 g pouring (whipping) cream
- 50 g brandy
- 50 g caster sugar
- raw sugar, for sprinkling
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 3272.8 kJ / 779.2 kcal
- Protein
- 24.4 g
- Kohlenhydrate
- 94.8 g
- Fett
- 34.1 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 20.1 g
- Ballaststoff
- 4.3 g
- Natrium
- 339.6 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9 Std. 50 Min
Quince crumble
1 Std. 25 Min
Cloudy apple cider jelly
5h
Apple cake
1 godz.
Double ginger and pear cake
1 Std. 35 Min
Mini chive pikelets with mushrooms
1 godz.
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40 min
Apple ginger cake with salted caramel sauce
1 godz. 30 min
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50 min
Mixed berry clafoutis
40 min
Poppy seed and apple cake
2 Std. 10 Min
Apple sponge pudding
1 Std. 20 Min