Geräte und Zubehör
Black forest cake
Zubereitung 30 Min
Gesamt 5 Std.
12 portions
Zutaten
Filling
-
frozen pitted cherries cut into halves300 g
-
Kirsch (see Tips)80 g
-
white sugar1 tbsp
-
water50 g
-
vanilla bean paste1 tsp
Cake
-
butter for greasing
-
plain flour150 g
-
caster sugar200 g
-
cocoa powder30 g
-
salt½ tsp
-
baking powder3 tsp
-
water100 g
-
vegetable oil90 g
-
eggs separated3
-
vanilla bean paste1 tsp
Assembly
-
dark chocolate plus extra shaved, for decorating60 g
-
pouring (whipping) cream (see Tips)800 g
-
caster sugar1 tbsp
-
vanilla bean paste1 tsp
-
Kirsch80 g
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
564.5 mg
Protein
5.8 g
Kalorien
2185.9 kJ /
520.4 kcal
Fett
37.7 g
Ballaststoff
1.7 g
Gesättigte Fettsäuren
19.7 g
Kohlenhydrate
41.6 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Oktoberfest
10 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
S'mores cupcakes
2 Std. 40 Min
Cinnamon buns
3 Std. 5 Min
Citrus and spice spider web cheesecake
6 Std. 10 Min
Triple chocolate layer cake
5 Std. 20 Min
Golden baklava
25 Std. 25 Min
Apricot Danish slice
40 Min
Caramel, date and walnut bundt
1 Std. 15 Min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 Std.
Cherry and peach loaf
1 Std. 55 Min
Chocolate truffle cake
2 Std. 15 Min
Lamingtons
1 Std. 10 Min
Caribbean carrot cake
2 Std. 10 Min