Geräte und Zubehör
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
Zubereitung 35 Min
Gesamt 5 Std.
8 portions
Zutaten
Cake
-
self-raising flour125 g
-
ground almonds125 g
-
baking powder2 tsp
-
extra virgin olive oil plus extra for greasing100 g
-
lemons finely grated zest and flesh, white pith and pips removed3
-
fine sea salt1 pinch
-
caster sugar250 g
-
large eggs4
Curd Topping
-
caster sugar125 g
-
lemon juice65 g
-
large egg1
-
egg yolks from large eggs2
-
fine sea salt1 pinch
-
unsalted butter cold, diced65 g
-
flaked almonds lightly toasted40 g
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Protein
12.2 g
Kalorien
2631 kJ /
629 kcal
Fett
35.6 g
Kohlenhydrate
65 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Everything Cookies
50 Min
Raspberry Tartlets
1 Std. 15 Min
Almond and Matcha Cake
1 Std. 10 Min
Blueberry and Lavender Bundt Cake
2 Std. 45 Min
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2 Std. 10 Min
Sour Cherry and Coconut Cookies
35 Min
Courgette and Pine Nut Cake
50 Min
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2 Std. 50 Min
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1 Std. 50 Min
Lemon meringue tart
2 Std. 30 Min
Maple, Pecan and Banana Bread
1 Std. 30 Min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min