Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 150 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
- 350 g wody
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
- 150 g wina białego, wytrawnego
- 25 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 2 - 3 szczypty soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, posiekanej, do podania
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 614 kJ / 146 kcal
- Protein
- 1.8 g
- Kohlenhydrate
- 5.9 g
- Fett
- 11.6 g
- Ballaststoff
- 1.1 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 Std. 35 Min
Szary sos polski
10min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Sos salvitxada
1sa 25 dk
Winegret w stylu azjatyckim
10min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30min
Sos neapolitański
1h
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2hod. 10min
Sos berneński
15 Min
Sos koperkowy
15 Min