Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g masła
- 10 g oliwy z oliwek
- 320 g ryżu do risotto (np. Carnaroli, Arborio), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 820 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego lub drobiowego (na 0,5 l) - ½ - 1 łyżeczka soli, do smaku
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1812 kJ / 433 kcal
- Protein
- 9 g
- Kohlenhydrate
- 63 g
- Fett
- 15 g
- Ballaststoff
- 1.8 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Risotto pomarańczowe
45min
Risotto z wędzonym serem
30min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z cukinii
45min
Risotto po mediolańsku
30min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35min
Risotto szparagowe
20min