Kompatible Versionen
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 500 g wody
- 600 g warzyw, mieszanych, np. marchewka, kalafior, cukinia, brokuł, ziemniaki, brukselka, dynia, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 220 g mleka
- 20 g masła
- 15 g mąki pszennej
- 4 żółtka
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1166.8 kJ / 278.9 kcal
- Protein
- 15.4 g
- Kohlenhydrate
- 20.7 g
- Fett
- 15.1 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 8.4 g
- Ballaststoff
- 4.6 g
- Natrium
- 777.3 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Warzywa gotowane na parze
35 dk
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 Min
Warzywa w sosie holenderskim
1 Std. 10 Min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 Min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30 Min
Gotowanie na parze kapusty (300 g)
15 Min
Gotowanie na parze kapusty (350-800 g)
25 Min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 Min
Ryba na parze z zielonym purée
50 Min
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1sa 30 dk
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50 Min
Kalafior z purée z groszku
40 dk