Easy chicken congee with Chinese sausage and mushrooms

Easy chicken congee with Chinese sausage and mushrooms

4.4 7 Bewertungen
Vorbereitung 5 Min
Gesamt 35 Min
6 portions

Zutaten

  • long grain rice or jasmine rice
    180 g
  • sea salt
    1 tsp
  • chicken breast sliced into strips
    150 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • ground white pepper
    2 pinches
  • water
    1500 g
  • sesame oil
    5 tsp
  • Chinese sausages (approx. 80 g), thinly sliced (see Tips)
    2
  • fresh shiitake mushrooms (100 g), halved if large
    8 - 12
  • spring onion/green onion sliced, to garnish
    1
  • fried shallots to garnish
    2 tbsp
  • red chilli oil to drizzle (see Tips)

Nährwerte pro 1 portion

Kalorien 392.5 kcal / 1642.1 kJ
Protein 17.5 g
Fett 18.9 g
Kohlenhydrate 39.1 g
Ballaststoff 2.1 g
Gesättigte Fettsäuren 5.6 g
Natrium 896.8 mg

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische die Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen