Geräte und Zubehör
Sambal Goreng Pengantin
Zubereitung 10 Min
Gesamt 40 Min
6 portions
Zutaten
-
cooking oil130 g
-
raw medium sized prawns whiskers removed250 g
-
beef tenderloin cut in cubes (2-3 cm)150 g
-
cooked beef lung cut in slices (see tips)150 g
-
onion cut in quarters100 g
-
garlic cloves plus 3 for thinly sliced10
-
fresh ginger30 g
-
galangal30 g
-
red chillies sliced100 g
-
green chillies sliced100 g
-
fresh lemongrass thinly sliced50 g
-
shallots thinly sliced60 g
-
dried chillies thinly sliced50 g
-
dried chilli paste (cili boh)100 g
-
shrimp paste (belacan) toasted30 g
-
tamarind extract60 g
-
tomato sauce50 g
-
chilli sauce30 g
-
salt2 tsp
-
sugar4 tbsp
-
coconut milk200 g
-
fried shallots to garnish3 tbsp
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
1296 mg
Protein
24.2 g
Kalorien
2078.1 kJ /
496.7 kcal
Fett
33.8 g
Ballaststoff
3.5 g
Gesättigte Fettsäuren
19.2 g
Kohlenhydrate
27 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Nikmat Raya
15 Rezepte
International
International
Das könnte dir auch gefallen
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 Min
Beef Rendang
1 Std. 30 Min
Mee Goreng Mamak
20 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 Min
Mee Siam Kuah
1 Std. 5 Min
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 Min
Nasi Goreng Kampung
40 Min
Sambal Tumis
1 Std. 10 Min
Lemang Paper Cup
1 Std. 25 Min
Sambal Kangkung
10 Min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min