Geräte und Zubehör
Lamb Kibbeh
Zubereitung 1 Std. 30 Min
Gesamt 1 Std. 30 Min
25 portions
Zutaten
Kibbeh
-
brown onion cut into halves100 g
-
lamb mince600 g
-
ground cumin2 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
ground fennel seeds1 tsp
-
ground cinnamon½ tsp
-
sea salt flakes to taste1 - 2 tsp
-
fresh ground black pepper to taste½ tsp
-
dried chilli flakes (optional)1 tsp
-
fine burghul160 g
-
water80 g
Filling
-
cheddar cheese cut into pieces (2 cm)70 g
-
fresh mint leaves only3 sprigs
-
brown onion30 g
-
olive oil20 g
-
walnuts cut into pieces50 g
Green tahini
-
garlic clove1
-
lemon juice and zest, peeled into strips (1 x 4 cm), no white pith1
-
fresh mint leaves only (approx. 20 g)8 sprigs
-
tahini120 g
-
sea salt flakes to taste
-
fresh ground black pepper to taste
-
water80 g
Assembly
-
vegetable oil for frying
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portions
Natrium
248.4 mg
Protein
7.7 g
Kalorien
588 kJ /
140 kcal
Fett
9.9 g
Ballaststoff
1.9 g
Gesättigte Fettsäuren
2 g
Kohlenhydrate
4.4 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Entertaining with Dani Valent
95 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 Std. 30 Min
Tzatziki
15 Min
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 Min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Saffron arancini
25 Std. 25 Min
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
1 Std.
Eggplant with burghul
55 Min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2 Std. 30 Min
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Leek and smoked salmon dip
55 Min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1 Std.