Kompatible Versionen
Com ga rau thom (chicken with rice and mint)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 2 tbsp lime juice
- 120 g water
- 50 g fish sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 40 g palm sugar
Chicken and rice
- 250 g jasmine rice
- 1200 g water, plus extra as required
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 40 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 2 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 4 skinless chicken breast fillets (approx. 700 g), cut lengthways into quarters
- 3 spring onions/shallots, cut into thin slices, to serve
- 20 fresh mint leaves (approx. 2 sprigs), to serve
- 100 g cucumber, cut into thin slices, to serve
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 2160.8 kJ / 514.5 kcal
- Protein
- 46.1 g
- Kohlenhydrate
- 65.4 g
- Fett
- 6.5 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 1.7 g
- Ballaststoff
- 2.7 g
- Natrium
- 3303.6 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Curry laksa
45 min
Chiang Mai noodles
25 min
Asian dipping sauce
25 min
Thai-style grilled pork skewers
7 Std. 25 Min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Chilli beef with lemon feta
30 min
Malay-style coconut chicken
25h 40min
Kimchi chicken
35 min
San bei ji (three cup chicken)
35 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Korean barbecue chicken with rice
45 min
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35 min