Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 125 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do smażenia
- ¾ łyżeczki soli
- 85 g wody
-
50
g kurek, świeżych, oczyszczonych
oder 50 g kurek, mrożonych uprzednio rozmrożonych - 50 g chudego boczku, wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
- 125 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
- 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 2 jajka
- 70 g cukinii, pokrojonej w 2 mm plastry
- 25 - 30 g sera ricotta
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 30 sera koziego, pokrojonego w 3 mm plastry
- ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
- Nährwerte
- pro 1 sztukę
- Kalorien
- 1302 kJ / 311 kcal
- Protein
- 9.6 g
- Kohlenhydrate
- 21.7 g
- Fett
- 21.2 g
- Ballaststoff
- 0.9 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Mini focaccie
2h 5min
Pizza Capricciosa
1h 40min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1h 10min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1h 30min
Portugalskie zielone jajka
50min
Podpłomyk cztery sery
55min
Paszteciki piknikowe
50min
Bruschetta z karczochami
40min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Parmezanowe koszyczki
40min
Pizza margherita
2h 10min
Paszteciki śródziemnomorskie
50min