Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Ciasto
- 300 g mąki pszennej
- 180 g jajek (3 szt., rozm. M)
- 20 g oliwy z oliwek extra vergine
Farsz
- 500 g miąższu dyni, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 150 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 żółtko
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania cappellacci
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- woda, ilość do gotowania cappellacci
- Nährwerte
- pro 1 sztukę
- Kalorien
- 198.5 kJ / 47.4 kcal
- Protein
- 2.5 g
- Kohlenhydrate
- 5.4 g
- Fett
- 1.9 g
- Ballaststoff
- 0.4 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1h 30min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1h 30min
Gnocchi buraczane
30 Min
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1h 30min
Focaccia z brokułami i anchois
2 Std. 15 Min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1h 50 min
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
1 Std.
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2h
Placki dyniowe z parmezanem
45 Min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2 Std. 40 Min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 Min